Pėdutes nešiojo ir nešioja mūsų mamos ir močiutės. Tik jos, kiek pamenu, dažniausiai būdavo vienos rūšies – kūno spalvos nailoninės – visos nuobodžiai vienodos, ar pamenate? Pasirinkimas buvo – iš vienos rūšies, renkiesi arba ne. Ar galite tai įsivaizduoti, kai dabar renkiesi iš daugelio skirtingų modelių, spalvų ir audinių. Bet nepaisant to, pėdutės buvo ir tebėra puiki pamaina pėdkelnėms ar kojinėms – šiltomis dienomis, kad kvėpuotų (mažiau prakaituotų) kojos ir būtų galima išvengti taip nemalonių nuospaudų, arba kai atvėsta orai, bet dar nesinori kojinaičių.

Dabar pėdučių pasirinkimas yra toks milžiniškas, kad tik spėk rinktis. Pėdutės tapo ne tik patogia klasika, bet ir puikiu aksesuaru. Visgi, nešiojant tokio tipo kojinaites rekomenduojame laikytis kelių paprastų principų: - Derinkite pėdutes prie batų, mokasinų, batelių ar basučių spalvos. Turėkite omenyje, kad klasikinės kūno spalvos ar juodos – universalios ir tinka daugeliu atveju. Pasirinkę jas, tikrai niekada neprašausite pro šalį. - Avint itin atviras basutes ar batelius atvirais priekiais, pėdutės (o tuo labiau nailoninės pėdkelnės) neatrodo dailiai. Tad jei tik įmanoma, apsieikite be jų arba rinkitės itin plonas kūno spalvos arba specialias pėdutes su atvirais kojų pirštais. Kodėl gi ne! - Jei nusprendėte padaryti pertrauką klasikinėms spalvoms – juodai, pilkai ar baltai – rinkitės margus, spalvotos drabužius.

Tačiau kiekvienos merginos aprangoje spalvų turi būti su saiku (nerekomenduojama daugiau nei keturių spalvų aprangos dalys). Tad ir pėdutės turėtų derėti prie „bendro paveikslo“. Tačiau visos puikiai žinome, kad taisyklės egzistuoja, kad būtų laužomos, todėl raginame Jus būti drąsiomis, eksperimentuoti ir kurti savitą stilių. Norite būti išskirtinės ir pastebėtos – rinkites pėdutės su išlendančiais nėrinių krašteliais. Moterys Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, itin pamėgusios balerinos batelius, prie kurių visada puikiai dera vienspalvės arba spalvotos medvilninės arba tinklinės pėdutės. Mėgstančioms klasikinį stilių rekomenduojame vienspalves pėdutes, jos nekris į akį, bet puikiai derės prie aprangos.

Pėdutės - puikus mažytis akcentas kiekvienos moters kojoms! Kojoms suteikiamas didesnis komfortas ir svarbiausia, Jūs jaučiatės laiminga. Pajuskite lengvumą kiekviename žingsnyje. Ar jau pasirūpinote?! :)

Gražaus rudens, gražioskojos.lt kolektyvas

Share this post

comments (0)

No comments at this moment